I am learning with fun with Rebus /Resfebe ile Eğlenerek Öğreniyorum Projemiz Başlıyor

Öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri konuları resfebe sayesinde daha eğlenceli hale getirerek pekiştirmeleri ve bu konuların kalıcı öğrenilmesine katkı sağlamaktır.

Okulumuz  2/A sınıf öğretmeni Recep YILDIZ ın kurucu ortaklığını yaptığı, 4/E Sınıf öğretmeni Münevver ASLIBAY YILDIZ ın proje ortağı olduğu 'I am learning with fun with Rebus /Resfebe ile Eğlenerek Öğreniyorum' eTwinning projesi başlıyor.

Resfebe,kelime veya kelime gruplarının, harf, sayı ve resimlerle temsil edilmesiyle oluşturulan oyunlara deniyor. Hemen hemen hepimizin okul yıllarından hatırladığı "C1=Cebir" bilmecesi bunun en temel örneğidir. RESFEBE,  Resim ve Alfebe kelimelerinden türetilmiştir.

RESFEBE'nin Faydaları

RESFEBE'nin neden önemli olduğu ve öğrencilere hangi yeterlilikleri kazandırabileceğini beraber görelim.

1- Harfler, sayılar, renkler gibi kavramlara farklı açılardan bakmayı sağlar.

2- Planlı hareket etmeyi öğretir, planlı hareket etmenin önemini kavratır,

3- Doğru ve çabuk düşünebilmeyi ve karar verebilmeyi geliştirir,

4- Kendini ve yeteneklerini daha iyi tanımasını sağlar,

5- Belirli bir konuya odaklanma alışkanlığı kazandırır,